Menu Sluiten

HydroWrap

Wat is Hydrotherapie met een HydroWrap?

Hydrotherapie in zijn algemeen is de aanwending van water om een ziekte of aandoening te behandelen. Deze aanwending heeft een medische waarde en helpt genezing versnellen.

HydroWrap ofwel een hydro-omslag, is het gebruik van warme of koude omslagen voor therapeutische of wellness doeleinden.

De diverse vormen van hydrotherapie hebben verschillende effecten. Wij werken mn. met warme en koude omslagen al dan niet in combinatie met zeezout of Epsom zout.

  • Koude omslagen: afkoeling van het lichaam of een deel van het lichaam. Het lichaam wordt gestimuleerd. Gevolgd door frictie of stimulerend Zweedse massage zal dit effect nog vergroten. Lokale aanwending van koude omslagen kan verlichting van pijn door ontsteking geven.
  • Warme omslagen: openen van capillairen en grotere bloedvaten aan het oppervlak van het lichaam, waardoor bloed vanuit diepere gebieden naar de huid komt. Deze omslagen verminderen mn. pijn die ontstaat bij verkramping van spieren en bij spasmen
  • Afwisselend warme en koude omslagen: stimulatie van het cardiovasculair systeem over het hele lichaam, maar ook lokaal indien op een deel van het lichaam aangewend.

Dit alles geldt voor koude en warme therapie in het algemeen, dat zijn wraps en cold/hot packs. Wraps zijn ook te gebruiken voor algemeen welzijn.

Andere vormen van hydrotherapie zijn: baden (warm en koud, lang en kort), therapeutisch gebruik van het zwembad en de onderwater loopband.  Voor deze vormen van hydrotherapie kunnen we je verwijzen naar speciale hydrotherapeutische  centra en dierfysiotherapeuten.